lauantai 27. lokakuuta 2012

MUSE

Eilen tuli käytyä Musea katsomassa. Keikkapäivä saapui tosi nopeasti kun olin vielä flunssan jäljiltä vähän toipilas enkä jaksanut hirveästi hypettää ennen kuin olin jo valmistautumassa O2:lle lähtöön ja yhtäkkiä tuli sellainen jeejejeee-fiilis. Oli myös tosi outoa mennä yksin, kun ei ollut ketään kenen kanssa intoilla. Mutta kokemus sekin. Tää postaus on hyvin sekava (en itekään enää tiedä mikä pointti mulla tässä oli) eikä varmaan kiinnosta ei-Muse-faneja yhtään, mutta there you go.
 
Niille jotka eivät sitä vielä tiedä, O2 Arena on valtava. Metroasemalta ulos astuttuani piti jäädä muiden turistien kanssa vähäksi aikaa vain tuijottamaan suu auki ja ottamaan kännykällä surkeita kuvia. Kameraa en viitsinyt ottaa mukaan, koska tiesin etten keikalla kuitekaan kuvaisi. Mulla oli siis istumapaikka, koska seisomapaikat myytiin loppuun parissa nanosekunnissa ja mun läppäri sekosi juuri kriittisellä hetkellä, ja ilman siskon apua (kiitos<3) olisin jäänyt kokonaan ilman lippua. Onneksi mun paikalta näki hyvin enkä ollut ees huonoimmassa kohdassa areenaa. Istumapaikat on vaan niin kiusallisia jotenkin, kaikki joko istuu paikallaan ja heiluu awkwardisti musiikin tahtiin, tai seisoo ja heiluu ihan yhtä awkwardisti. (Anteeksi, mutta awkward on ainoa sana joka kuvaa tätä tilannetta.) Katselin surullisena lavan edessä käynnissä olevaa moshpittiä, mutta samaan aikaan olin tietysti tyytyväinen että ylipäätään pääsin tuonne keikalle, oli se kokemisen arvoinen noinkin. Näin lievästi ilmaistuna.
 
Istumapaikassa oli se hyvä puoli, että ennen keikkaa ehdin käydä shoppaamassa. Jono oli tosi pitkä ja liikkui hitaasti, mikä selittyi siinä vaiheessa kun pääsin lähemmäs myyntitiskiä. Myyjät laahustelivat ympäriinsä ilman mitään kiirettä, ja mun edessä jonossa oli perhe, joiden kanssa myyjä vietti miellyttävän kymmenminuuttisen keskustelemalla siitä, minkä kokoisia paitoja kenenkin perheenjäsenen pitäisi ostaa. Ei siinä mitään, mutta perhe itse oli jo paitansa valinnut, mutta myyjä halusi vielä varmistaa, että halusiko poika nyt varmasti tämän S-koon, vai olisiko tämä M sittenkin parempi, ja värivaihtoehtojakin oli useampia! Ei kiirettä, teidän takana on vain sadan ihmisen jono joka kasvaa tasaiseen tahtiin, ja lämppäribändi on kohta aloittamassa. Kun mun vuoro vihdoin tuli, kotiutin perinteisen kiertuepaidan ja kangaskassin. Koista (koko, koosta, koista? apua?) kyllä sen verran, että Musen bändipaidat on tooosi pieniä. Mun edellinen paita oli S ja se on ihan liian pieni, mikä surettaa kovasti :( Nyt ostin M:n ja se on sopiva. Vink vink niille jotka on Suomessa menossa museilemaan :D
 
Rakkaus<3

Alkuperäinen lämppäribändi The Joy Formidable joutui perumaan laulajan menetettyä äänensä (samiksia!) ja niiden tilalla soitti fiN. Olivat yllättävän hyviä, varsinkin kun ottaa huomioon että ne saivat tietää lämppäävänsä Musea vain muutamaa tuntia ennen keikkaa.

Musen setistä en ees yritä kirjoittaa mitään syväluotaavia analyyseja tai kuvailuja, koska se olisi aika turhaa. Ne jotka on Musen livenä nähneet, ymmärtää. Lava oli hieno laservaloineen ja pyörivine juttuineen, kuten viime kiertueellakin, ja bändi kuulosti aivan superhyvältä. Settilistalla oli sekä kivoja että ikäviä yllätyksiä. En oo Musen viimeaikaisia keikkailuja yhtään seurannut, joten hämmästyin kovasti kun joitain vanhoja suosikkeja jätettiin pois - niinhän sen on tietysti pakko mennä kun tulee uutta materiaalia, vaikka puolitoistatuntista settiä olisi mun puolesta voinut vähän venyttääkin. (*köh* Green Day) Ja uuden olympialais-teemabiisi Survivalin jättäminen encoren vikaksi biisiksi Knights of Cydonian sijasta: paha, paha. Survival ja olympalaisten maskotti (se omituinen yksisilmäinen alien) kuuluu samaan "kaikki, mikä olympialaisissa meni vikaan" -kategoriaan. Ei millään pahalla.
 
Tässä teille ihan mielettömän hyvälaatuinen Time Is Running Out eiliseltä (alussa vähän toista biisiä), sekä vanha, virallinen Starlightin livevideo Wembleylta. Starlight oli se biisi joka sai mut rakastumaan Museen, joten se oli ehdottomasti yksi eilisen kohokohdista, harmi ettei siitä löytynyt ainakaan vielä videoita.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti