torstai 18. lokakuuta 2012

British Museum

Palasin tänään British Museumiin superihanasta Cass Art -taidetarvikekaupasta ostamani luonnossetin ja Tescon lounasdiilin kanssa ja muutama tunti siellä vierähti ihan huomaamatta. Kamera unohtui kotiin mutta otin kännykällä pari kuvaa blogipostausta piristämään.


Olin edelleen yhtä vaikuttunut British Museumista kuin ekalla kerralla, se on vain niin hieno!


Vähän tietysti herää kysymys siitä, kuinka reilua peliä on että britit ovat ryöstäneet egyptiläisiltä, kreikkalaisilta ja ties miltä kaikilta inuiiteilta niiden kansallisaarteet, mutta kiva kokoelma niistä on syntynyt.


Järkevästi kuvasin hieroglyfejä sarkofagin kyljessä sen sijaan että olisin ottanut kuvia patsaista ja muumioista. Kokonaiskuva ja silleen. Viime kerralla mua ja H:ta nauratti kun osa turisteista seisoi kulmat kurtussa tuijottamassa Rosettan kiveä varmaan kymmenen minuuttia, ihan kuin ne olisivat ajatelleet että tarpeeksi kauan tuijottamalla oppivat sitä lukemaan. Vaikka eihän sitä tiedä, ehkä mun pitäisi myös kokeilla.

En lakkaa olemasta innoissani British Museumin egyptiläisestä kokoelmasta, haaveilin pienempänä egyptologin urasta ja vaikka se ei enää se ykkösammatti mulle olekaan, niin pyörin niiden muumioiden keskellä kuin lapsi karkkikaupassa. (Okei, huono vertauskuva, muumiot ja karkit ei ehkä sovi yhteen.)


Tääkin vetosi muhun hirveästi. Mesopotamialainen patsas jostain muutaman tuhannen vuoden takaa (kuva on viime viikolta enkä tänään löytänyt tätä, joten mulla ei ole tämän enempää faktoja teille), meillä synkkasi. Muutenkin tunsin yllättävän paljon vetoa mesopotamialaiseen taiteeseen, ne oli söpöjä.

Piirtäminen oli pitkästä aikaa tosi mukavaa, vaikka lievästi ahdisti istua piirustelemassa kun joka ikinen ohikulkija pysähtyi kurkkimaan olan yli (hämmentävän suuri osa niistä oli suomalaisia, jotka sitten kommentoivat mun piirustuksia selvällä suomenkielellä, harmi ettei kukaan sanonut mitään mihin olisin voinut jotain kommentoida :D). Parhaita oli kuitenkin about 9-vuotiaat koululaiset, jotka kokoontui kymmenittäin mun ympärille ensin ihailemaan mun piirustuksia ja sitten esittelemään mulle omiaan. Paras kehu oli "mun isikään ei piirrä noin hyvin" - kyllä siinä kenen tahansa itsetunto kohoaa :D

Loppuun tähän aiheeseen mitenkään liittymätön kysymys au paireille/au paireja tunteville: mun hostien edellinen auppari oli aupairiuden lisäksi töissä kahvilassa kiireapulaisena lounasaikaan, ja nyt mun hostäiti on alkanut ehdotella että mäkin voisin hommata kakkostyön. Kuinka yleistä on, että au pair tekee toistakin työtä? Jotenkin ei houkuttele ajatus kiireisten ja ärtyisien lontoolaisten ja idioottituristien palvelusta minimipalkalla jossain Pretissä, sitä varten en tänne tullut. Mulle myös maksetaan ihan keskimääräistä tai jopa vähän keskimääräistä parempaa taskurahaa, joten rahapulassakaan en ole (paitsi välillä viikonlopun jäljiltä joo). Keskustellaan!

2 kommenttia:

 1. British Museum on jännä paikka :)
  en oo ollut au pairina, mutta niillä kavereilla/tutuilla/puolitutuilla, jotka on ollut au paireina, ei ole koskaan ollut mitään kakkostyötä... Ehkä voit vihjata hostäidillesi ettei ehkä tollanen ole oikeestaan sun juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, musta tuntuu et jos tää työasia tulee vielä puheeksi ni sanon vaan että ei nyt oikein kakkostyö houkuta. Kiitos vastauksesta! :)

   Poista