keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Turistikuvia

Oi, Lontoo. Rakastan Lontoota. Sain tänään aamupäivän vapaaksi ja kun olin vienyt pojun kouluun, päätin seikkailla tieni Cityn läpi Tower Bridgelle. Seikkailu vähän venyi koska en vaan malttanut lähteä kotiin (tai pysähtyä), dumppaan nyt tänne kuvia niin saatte ihastella.


Mulla ei ollut Citystä oikeastaan minkäänlaista kokemusta mutta tiesin suunnilleen mihin suuntaan lähteä. Suunnistin go with the flow -tekniikalla, nappasin ensimmäisestä vastaantulleesta Starbucksista chai latten mukaan  ja seurasin muita kiireisiä bisnesihmisiä.

 
 
Ja juuri kun olin kyllästymässä Cityyn, talojen välistä pullahti esiin The Shard, kaupungin uusi korkein rakennus, sekä sen edessä Thames. Jee!
 
Modernia Lontoota...
 
...ja vihdoin se Tower Bridge. Matkaan kulunut aikaa noin tunti.
Ylitin Tower Bridgen ja jatkoin etelärantaa pitkin ensin hiukan itään ja sitten länteen päin. Todella päämäärätöntä harhailua :D
 
London Bridge City
Millenium Bridge ja St Paul's. Selän takana Tate Modern.
Globe Theatre
Tästä oli taas pakko ottaa kuva koska Sherlock.
Ja tästä, koska MIKSI? Miten tuo kuvastaa Olympialaisia?
Ja yhtäkkiä Houses of Parliament. En muistanut miten iso se oikeasti on.
Westminsterissä ylitin taas sillan ja liityin turistivirtaan. Turistit johdattivat mut Trafalgar Squarelle,
Piccadillylle,
ja lopulta Oxford Streetille, joka oli yhtä ruuhkainen ja kamala kuin ennenkin. Kävin Bootsissa etsimässä yhtä tiettyä shampoota, löysin sen sijaan ruokaa, ja suuntasin takaisinpäin St James Parkiin syömään.

Meal deal rucolapastasalaatilla, tuoreilla mango- ja melonipaloilla ja Tropicana-mehulla. £3.70.

Olin jättänyt pojun koululle puoli yhdeksältä ja tässä vaiheessa kello tuli kaksitoista. Tuntui että olin vaeltanut parin päivän edestä, joten lounaan jälkeen suuntasinkin kotiin siivoilemaan ja lepäämään ennen pojan hakemista koulusta. Mentiin koululle yhdessä naapurin lasten äidin kanssa, joka kehui englantiani suunnilleen jokaisen lauseeni jälkeen, ja ylistystä sai osakseen myös se, että osasin hankkkiutua metrolla lasten koululle (matkalle on täysin mahdotonta eksyä, jos osaa lukea). Jep. Kun kaikki lapset olivat palanneet koulusta, katsottiin Doctor Whota ja juotiin teetä - tästä ei enää kovin britimmäksi pääse :D Kaiken kaikkiaan hyvä päivä, mutta oon taas ihan suuperväsynyt. Halusin kuitenkin saada nää kuvat nettiin tänään, joten olkaapa hyvät.

9 kommenttia:

 1. Ei vitsi vaikuttaa niin ihanalta! Ja mikä keli, onko lämmin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli viel tosi lämmintä, t-paidassa pärjäs enimmäkseen mut tänä aamuna otin kyl koulumatkalle takin mukaan. Täällä on nimittäin sisällä hirvittävän kylmä, joten sit kun meen ulos ni palelen edelleen vaikkei ulkona oliskaan kylmä :D

   Poista
  2. haha no parempi silti ku tääl suomessa :D onneks oon jo ylihuomenna siellä!

   Poista
 2. Oi kuulostaa ihanalta päivältä! Ihania kuvia ja sun ruokas näyttää herkulliselta! Uskomattomia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)) Oli kyl mahtava päivä ja toi ruoka oli tosi hyvää!

   Poista
 3. Hello! Oltiin lomailemassa Lontoossa tällä viikolla, ja täytyy kyllä sanoa että sää todella suosi! Pilvetön taivas ja lähes +25 lämmintä! Voiko parempaa lomailusäätä olla ;) Ei tietoakaan tyypillisistä vaihtelevista keleistä sadekuuroineen. Mutta, kivalle kuulostaa aupaireilusi alkutaival, mielenkiinnolla jään odottamaan tulevia postauksia ja kuvia :)

  -Marissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo viime viikko oli kyllä jotain aika uskomatonta - eilen oli Sunday Timesin säätiedotuksen mukaan 28 astetta :D Hyvä että sulle sattui hyvä lomasää!

   Poista
 4. Hyvä et siel on kivaa (en kyllä yhtään epäillykkää ettei ois) ja et oot jo aika hyvin kotiutunu. Btw, me säästettiin se sun tyynys. :D

  VastaaPoista