keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Mind the Gap ja muita kertomuksia

Meinasin eilen metrosta astuessani pudota siihen kuuluisaan Gapiin. Olin just mielessäni naurestellut sille miten niistä pienistä koloista aina jaksetaan varoitella, ja sitten mulla melkein olikin jo jalka sellaisessa käsittämättömässä rotkossa metrolaiturin ja junan välissä. Eli Lontoo-vinkki: Please mind the gap between the train and the platform.

Tällä tai viime viikolla ei Mark Gatissin lisäksi oo tapahtunut juuri mitään blogikynnyksen ylittävää. Työpäivät sujuu jo rutiinilla siivoamisen, school runin, muiden au pairien kanssa hengailun ja loputtoman teenjuonnin merkeissä, ja viikonloppuisin oon ehtinyt ihan kiitettävästi käydä tutkailemassa Lontoon ilta- ja yöelämää. Lauantaina oltiin kansainvälisellä tyttöporukalla (yksi tosin paljastui suomalaiseksi) Tiger Tigerissä Piccadillyn kulmilla, ja vaikka meillä oli ihan loistava ilta/yö, niin en usko että päädytään sinne toiste. Tänä viikonloppuna olisi tarkoitus tutkailla Islingtonin sekä Buckinghamshiren (:D) yöelämää. Oon kyllä erittäin hämmästynyt siitä, miten sosiaalista mun elämä täällä on, mutta jotenkin on sellainen fiilis että (melkein) aina kun on vapaata niin jonnekin pitää lähteä, koska Lontoo. En mä voi vain istua kotona. Ja Lontoon aupair-piireistä löytyy aina joku joka on valmis lähtemään mukaan, joten there you go

Kotonakin kyllä viihdyn, varsinkin nyt kun host-lapset on alkaneet tykästyä muhun enemmän. Nuorin ilahtuu nykyään kun tuun hakemaan sen koulusta ja on paljon puheliaampi kotimatkalla kuin ennen, keskimmäinen on esitellyt mut Mike-pehmolelulleen (Mike on joku marsun, kissan ja supikoiran risteytys ja söpöytensä vuoksi hyvin tärkeä perheenjäsen) ja vanhin lapsi tarkoutuu aina välillä auttamaan kotitöissä tai käymään kaupassa, mikä on tosi kiva kun tänne tullessani kukaan lapsista ei tehnyt yhtään mitään kotitöiden eteen. Mä en usko, että musta mitään perheenjäsentä täällä tulee, enkä sitä kaipaakaan, mutta on kiva huomata että alan olla ainakin jollain tavalla osa tätä perhettä.

Tänään pyörin Sohossa H:n kanssa orgaanisen kasvislounaan (musta tuntuu että kaikki au pairit täällä on kasvissyöjiä) ja Forbidden Planet -nörttikaupan merkeissä. Löysin myöskin pörröisen, korvallisen huppukaulaliinan - mahtavin juttu ikinä - ja nyt yhtäkkiä ootan innoissani talvea että pääsen sitä käyttämään. Nyt se on vielä ihan liian kuuma jopa tässä jääkaapinlämpimässä talossa. Olisin muuten voinut omistaa tämänkin blogikirjoituksen pelkästään sille miten en ymmärrä näitä vanhoja brittitaloja ollenkaan. Koska kyse ei ole edes siitä etteikö mun hostperhe ymmärtäisi lämpimän kämpän etuja, vaan siitä että tää talo on suojeltu, joten tänne ei saa asentaa esimerkiksi kaksinkertaisia ikkunoita, ettei autenttinen viktoriaaninen look kärsi. WHAT EVEN.

Nyt taidan hiljentyä taas kuuntelemaan jokakeskiviikkoista kirkonkellojensoittoharjoitusta (yhdyssanat<3) meidän talon viereisessä lähikirkosta. Se kestää reilun tunnin joka keskiviikkoilta ja on huomattavan hermoillekäyvä tapaus (blong-blong-blong, tauko jonka aikana ehdit juuri toivoa että ehkä se nyt vihdoin loppui, BLONG-blong-blong, blong-blong). Ja kuten tästä ehkä nyt huomaa, mulla on tosiaan bloggausaiheet hiukan vähissä mutta tykkään silti jotain kirjoitella, joten jos teillä lukijoilla on jotain ehdotuksia/kysymyksiä/parannusehdotuksia/juttuja mulle, niin niitä otetaan kiitollisesti vastaan :) Myöskin kädet pystyyn jos teidänkin mielestä on omituista, että merkkaan lähes jokaisen blogikirjoituksen tuolla superinformatiivisella juttuja-tagilla. En tiedä miksi.

4 kommenttia:

 1. Tykkään blogistasi niin kun oon jo muutamaan kertaan kommentoinut :D ja arvostan ihan kaikenlaisia kirjoituksia, tällaisiakin missä ei ole mitään "erikoista" vaan peruskuulumisia, saa vähän paremman kuvan millanen se arki siellä on :) mutta hyvä blogi, go london, juttuja-tagi on ihan kiva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Jatkan siis arkipostauksia sekä juttuja-tagia!

   Poista
 2. Komppaan edellistä, eli peruskuulumisetkin kelpaa vallan mainiosti! Sulla on niin hauska ja kekseliäs kirjoitustyyli, että varmaan lukisin postauksia aiheesta kuin aiheesta! :D Jos jotain toiveita saa heittää, niin olisi kiva lukea tarkemmin millainen työpäivä sulla on ja mitä tapahtuu mihinkin kellonaikaan, sekä mitkä työt perheessä ovat sun aluetta. Ja siis kolme lastako perheessä on..? Ja nuorinkin ilmeisesti jo kouluikäinen?
  Heittelen lisää postausideoita jos sellaisia tulee mieleen ;)

  -Marissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kiitos :D Joo voisin ensi viikolla kasata tuollaisen työpäiväpostauksen, kiitos vinkistä! Host-lapsia on tosiaan kolme kappaletta, nuorin on 9 :) Mikä on tosi kiva, koska näin vanhat lapset on suht helppoja jo. (Tai no, vietin just 20 minuuttia komentaen lapsukaisia pesemään hampaansa, mutta vois olla vaikeampaakin :D)

   Poista