tiistai 9. huhtikuuta 2013

Bath ja seikkailua

Pääsiäisloma on täällä hyvässä vauhdissa, viime viikko kului Lontoossa hostien kanssa ja Bucksissa Suomityttöjen kanssa hengaillessa sekä vähän kipeänäkin (vaihteeksi -.-'). Tässä tulisi nyt kuitenkin kuvia eiliseltä ja tältä päivältä. Hostperhe vei mut katsomaan Bathia, koska hostäiti on kovasti ihastunut siihen ja tsekkailee jo eläköitymispaikkoja sieltä :D Kiva reissu, joskin perhelomailuun kuuluvaa lasten tappelua sai kestää ihan tarpeeksi ja päätin miljoonatta kertaa että omia lapsia en ikinämaailmassa hommaa koska herranjumala sentään. Päällimmäiseksi jäi kuitenkin hyvä fiilis, ja kaksi päivää oli juuri sopiva aika ettei kukaan ehtinyt tappaa ketään.

Kuvista näkyykin että ilma oli... harmaa. Ei ihan niin harmaa kuin mun kamera väittää, kyllä välillä paistoi aurinkokin, mutta enimmäkseen oli sellaista tasaisen pilvistä brittisäätä. Ja kylmä. Missä se kesä oikein viipyy?

 
 
Ennen Bathia pysähdyttiin Stonehengen luona, lapsia kyllästytti kun olivat olleet siellä ennenkin (siskoni viihtyisi näiden "oon mä ton jo nähny, lol joku Stonehenge" -lapsosten kanssa...) mutta mä olin ihan innoissani. Se oli iso! Ja hieno! Stonehengen ympäristö oli kyllä hassu, siinä oli vain tyhjää peltoa ja pari tietä. Odotin jotain eeppisempiä puitteita :D Mutta ihan hyvä ettei sieltä löytynyt mitään Stonehenge-teemahuvipuistoja. Pyörittiin se aidattu lenkki ympäri, bongattiin Doctor Whon neljänneksi Doctoriksi pukeutunut miekkonen - yritän tässä eräille Suomitytöille todistella, etten ole ainut joka katsoo DW:ta enkä todellakaan sieltä noloimmasta päästä kun vielä en sentään larppaa niitä hahmoja! - ja jatkettiin sitten matkaa.
 
 
Tässä Bath! Tämä ei ollut meidän hotelli (saman näköinen ja samalla kadulla kylläkin) mutta tykkäsin noiden kyltistä enemmän. Hotelli/guesthouse oli söpö, joskin söpöyttä vähensi 100% se, että siellä(kin) oli tosi kylmä. En tule koskaan ymmärtämään, miten britit selviävät jääkaappitaloissaan.
 
Bath oli tosi tosi kaunis, ainakaan keskustan lähettyviltä ei kyllä löytynyt yhtään rumaa kohtaa. Mäkin haluan eläkeläisenä muuttaa tuonne.
 
 
 
 
 
 
Taidekuva leopardikynsistä. Mulla on liikaa vapaa-aikaa.
Ja koska Bath on Bath roomalaisen kylpylänsä takia, sielläkin piti käydä.
 
 
 
 
Tuo kylpylä on nykyään pelkkä museo, eli uimaan ei päässyt, mutta siellä oli silti tosi kiinnostavia juttuja. Lapsetkin innoistuivat vähän, kun siellä oli joku puuhapolku niille. Tarjolla oli myös tuota mineraalivettä juotavaksi, koska kylpyveden lisäksi se oli 1700- luvulla superlääkkettä jota tultiin Bathiin litkimään. Ei ollut hyvää, mutta ei siitä ainakaan huonommaksi olo mennyt...
 
Tykkäys siis Bathille! Nyt ollaan taas kotona Lontoossa ja loppuviikon suunnitelmat mun osalta vielä auki. Kuulin vähän juttua että Sherlockia kuvattaisiin Lontoossa huomenna, katsotaan nyt onko mulla stalkkerireissu kaupunkikierros edessä. Mun fanityttöelämä olis täydellistä jos bongaisin ne jostain.
 
Aaanyways, pahoittelut pienestä blogihiljaisuudesta (viime viikolla en postannut kertaakaan vaikka piti, paha minä :<) ja muistutan taas että postausideoita saa heitellä ettei multa lopu jutunaiheet kesken. Ensi viikolla järjestetään tietysti Margaret Thatcherin hautajaiset, siitä ainakin toivottavasti tulee stalkkausreissu ja blogipostaus. Jännän äärellä ollaan.

6 kommenttia:

 1. Bath <3 Olin tuolla viime kesänä yhen päivän ja rakastuin :) <3
  Scherlockin kuvaukset sii jatkuu???????????????? JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kyllä, scherlock holmes on minulle henki ja elämä! etenkin tämä BBC:n versio, jossa on Benedict Cumberbatch ja Martin Freeman :) <3 <3 <3
  MItä kautta pääsit / hait au-apairiksi? Itekin kiinnostaisi kovasti tuo au-apairina oleinen ja nimenomaan Lontoossa, koska Lontoo <3
  Ja oliko sulla kuinka paljon kokemusta lastenhoidosta?
  ite pääsen kokeilemaan lastenhoitotaitojani, kun tuttavaperhe tulee Brysselistä suomeen parin viikon päästä :) katson perheen pojan perään la - aamupäivän. Vähän kyllä pelottaa :( Entä jos onnistun hukkaamaan sen lapsen? :( :( :( :( :( onneksi kyseessä suomailainen perhe, jonka tunnen hyvin :)
  lisäksi mulla 10v. pikkusisko, joten lapset suhteellisen tuttuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sherlockin kolmoskauden kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä :) Ja mullekin on sydäntä lähellä sekä alkuperäinen Sherlock Holmes että BBC:n Sherlock, joten oon ihan superinnoissani siitä, että sitä tullaan kuvaamaan täällä ihan lähellä mua!
   Au pairiksi lähdin Au Pair Worldin kautta, kannattaa kurkata tuonne "lähtö"- ja "au pair -vinkit"-tageihin koska sieltä löytyypi paljon infoa mun aupparoinnin alkuajoista. Mulla oli oikeastaan nollassa lastenhoitokokemus kun tänne lähdin ja sanoin sen hostperheelle suoraan, mutta reippaalla asenteella olen hyvin pärjännyt :) Välillä tulee tietysti tilanteita, joissa toivoo että olisi vähän aikaisempaa babysittauskokemusta niin osaisi paremmin toimia hankalissa tilanteissa.
   Ja ei pelkoa, aika vaikea niitä lapsia on loppujen lopuksi hukata :D Hyvin se menee!

   Poista
 2. kommentti jätetty sitten nimimerkillä osaan kirjoittaa hyvää ja selkeää suomen kieltä klo 0.29 aamuyöllä... XD ;D

  VastaaPoista
 3. Kiitti vastauksesta :)
  Luen nyt Scherlock Holmes - novellikokoelmaa. En muistanutkaan, että se on niin hyvä :)
  Joo, luin sun blogia vähän taaksepäin. Osa noista jutuista, mitä oot tänne kirjotellu oli tosi hyödyllisiä :)
  Joudutko muuten tekemään mitään kotitöitä siellä ton lastenhoidon lisäksi?
  Jos en pääse lukion jälkeen minnekään opiskelemaan, niin sitten pidän välivuoden ja haen Au-pairiksi Lontooseen :) :) :)
  Olen myös ajatellut Skotlannissa opiskelua (ei lukukausimaksuja!!!!!), lähinnä Glasgow, Edinburgh ja Aberdeen kiinnostaa, Edinburgh varmaan kaikkein eniten ;)
  Bathissakin olisi ihanaa opiskella, mutta ne 9, 000 punnan lukukausimaksut ei ihan sovellu mun kukkarolle :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sherlock Holmesit on nerokkaita :)
   Hyvä jos blogista on hyöytyä, ja joo nää lukukausimaksut täällä on ihan hulluja! Juttelin yhden meidän perhetutun kanssa joskus ja kuulemma kaikki sen yliopiston käyneet kaverit on hirveissä veloissa noiden koulumaksujen takia :/ En ymmärrä.

   Poista