maanantai 17. kesäkuuta 2013

Cambridge ja missä se kesä oikein viipyy

Lontoossa taas! Viikonloppu tuntui ihanan pitkältä, jonkin myös niin raskaalta että vielä viime yön kymmenen tunnin yöunien jälkeenkin olen ihan väsy. Mun ja E:n oli siis tarkoitus vietttää viikonloppu jossain rannikolla, haaveiltiin merestä ja auringosta, mutta kun sää pysyi vaan kylmänä ja harmaana, niin biitsi vaihtui Cambridgeen. Näinkin oli hyvä, Cambridgeen olin halunnut mennä ja to do -listan ykköskohta tuli täytettyä.

Sää oli vaihtelevasti sateinen ja aurinkoinen, mutta siperiamainen tuuli puhalsi tasaisesti koko viikonlopun ajan, joten panostettiin sisäaktiviteetteihin kuten museoihin ja pubeihin, mutta ehdittiin me kävelläkin ympäriinsä silloin, kun sää suosi. Cambridge on onneksi aika pieni paikka, joten kaikki kiva oli kävelyetäisyydellä.







Tosi kaunistahan siellä oli, kaikki noi vanhat yliopistorakennukset olivat ihan mielettömiä. En kuitenkan yhdy hostmumin näkemykseen, että Cambridge olisi nätimpi kuin Oxford. Tosi samanlaisia ne ovat.

Lauantain illallinen syötiin söpössä The Mill -pubissa joenrannassa.



Mulla on tämmöinen burgeridieetti... Suosittelen.

Syömisten jälkeen suunnattiin leffaan - mitä sitä turhaan Cambridgen nähtävyyksiä katselemaan, kun voi istua pimeässä huoneessa katsomassa muovisen näköistä New Yorkia The Great Gatsbyssa. :D Hyvä kuitenkin että mentiin, koska leffateatterista löytyi myös ravintola, jossa astiasto oli...


Iittalaa! Oli pakko käydä teellä, että saatiin ihailla Taika-mukeja lähempää. Tuli ihan käsittämättömän kotoinen olo noista. :D

Sunnuntaina meillä oli melkein koko päivä aikaa, koska bussi lähti vasta illalla. Käytiin kasvitieteellisessä puutarhassa...



...ja Fitzwilliam Museumissa.



Ja tietysti pyörittiin kaupoissa, joita Cambridgesta löytyi yllättävänkin paljon. Löysin ihanat kengät mutta en ostanut, tänään menin Lontoon New Lookeihin jahtaamaan niitä kaipauksen vallassa mutta täältä ei mistään löytynyt mun kokoa. Itken. Koskaan ei pidä jättää kivoja kenkiä kauppaan :(

Cambridgen-reissu päättyi italialaisella ruualla, innoistuin taas ruokakuvaamaan.



Ruoka piristi vähän, mutta nukahdettiin silti bussiin ja matka takaisin Lontooseen meni tosi nopeasti. Tällä kertaa tajuttiin käyttää hyödyksi Stratfordin bussiasema, joka on meidän koteja paljon lähempänä, sen sijaan että oltaisiin ajeltu kävelyvauhtia Victorialle asti. Aina oppii jotain uutta.

Semmoista tällä kertaa. Oxford vs. Cambridge -debaatissa olen kyllä edelleen Oxfordin puolella, mutta Cambridgessakaan ei ollut vikaa. Kiitokset E:lle matkaseurasta!

10 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :)
    Cambridge vaikuttaa tosi ihanalta kaupungilta. Oxford ja Cambridge päätyivät matkustuslistalleni, kiitos sinun. :D Noi taika - mukit on niin ihania. Mun on pakko saada jotain tohon Taika - sarjaan liittyvää, koska se on mun lemppari. Jotekin vaan niin kauhean söpöä. :)
    Toi pitsa näyttää niin hyvältä. Haluun syödä sen! :) Siitä on pitkä aika, kun oon viimeks syönny italialaista. Taidanpa heti huomenna ennen lastenhoitokeikkaa käydä syömässä paninin Rautatieaseman Coffee Housessa, Sokoksessa. :) :)
    Brittiläinen pubi - tunnelma on ihan omanlainensa, ei sitä löydä mistään muualta. :)
    Brittiläiset pubit on ihania. :) Yhdessä tullut käytyä ja juotua mangomehua, joka oli parasta koskaan juomaani. :)
    New Look on ihana kauppa :) Sieltä saa oikeesti ihania kenkiä :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :)
      Mun sisko kerää tota Taika-sarjaa joten siitä tulee Suomi-fiilikset täälläkin. Pitsa oli tooosi hyvää ja italialainen ruoka on muutenkin yksi mun lemppareista. :3 Onnea lastenhoitokeikalle!
      Brittipubit on rakkaus, Suomeen pitäisi saada samanlaisia hengauspaikkoja. Ja New Look pitäisi tietty myös saada Suomeen, sieltä saa tosiaan ihania kenkiä ja muitakin :)

      Poista
    2. Olepa hyvä :)
      Italialainen ruoka kuuluu munkin lemppareihin, samoin intialainen, ranskalainen ja brittiläinen. :D Jäätelö, tee, kahvi ja erilaiset äyriäisruuat (etenkin ne joissa on katkarapua ja boullabaisse! <3) ovat elämän tarkoitus. :) <3
      Joo, kiitti. :)
      Hoidan siis 3 - vuotiasta Lyla - tyttöä, jonka äiti on suomalainen ja isä kiinalainen. Ovat asuneet Hong Kongissa, mutta nyt muuttivat Suomeen, tänne Helsinkiin. Perheen isä on opiskellut New Yorkissa. Niillä on ehkä maailman upein asunto Pohjoisrannasssa. :) <3 Kuola valuu suurinpiirtein aina ulos suusta, kun sinne menen. :D XD Koko perheessä on sellainen ihana kansainvälinen fiilis, jota rakastan. Rasismi on varmaan tuntematon käsite siinä perheessä. :)
      Saattaisin jopa viihtyä Au-pairina, joten ehkä (jos en pääse haluamaani yliopistoon...)lukion jälkeen pidän välivuoden ja lähden Au-pairiksi Lontooseen, Hampshireen, Brightoniin tai muuaalle Etelä - Englantiin, max. 1, 5 tunnin päähän Lontoosta, jos vain löydän hyvän perheen. :) :)
      Suomeen pitäisi ehdottomasti saada samanlaisia hengauspaikkoja. Tykkään muutenkin enemmän brittien tavasta juoda kuin suomalaisten. Meillä on ihan okei alkoholin vaikutuksen alaisena käyttäytyä kuin vähä - älyinen apina. :/ :(
      New Look on ihana! <3
      Ootko muuten käynny Costa Coffeessa? Rakastuin siihen viime kesänä ollessani kielikurssilla Hastingsissa. Ihana paikka ja hintalaatusuhde erittäin kohdallaan. Toinen rakkauteni oli Poundland, josta mm. sheivausteriä, shampoota, kirjoja, postikortteja, leffoja, cd:eitä ja ison kit-kat - pussin punnalla. Järkyttävän halpaa. Aina kun sinne meni, iski mieletön halu ostaa koko kauppa tyhjäksi. :) :D XD
      Vietä ihanat vikat päivät siellä Britanniassa. :)

      Poista
    3. Kuulostaa kivalta, mun hostperhekin on onneksi reissannut paljon ja ovat tosi kansainvälisen oloisia. Se on parasta :)
      Costa Coffee on vienyt Starbucksin paikan mun lempikahvilaketjuna, tänne tullessa olin vannoutunut Starbucksin fani mutta nyt oon vaihtanut Costaan. Huono ajoitus, kun Starbucks on juuri rantautunut Suomeen ja Costa ei :D Tuossa ihan meidän kulmalla on joku pound shop mutta en oo siellä käynyt, pitää mennä tutkimaan!

      Kiitos paljon, yritän nyt puuhailla mahdollisimman paljon juttuja ennen kuin lähtö koittaa :)

      Poista
  2. Mä tykkäsin enemmän Cambridgesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uiii, nyt fightti :D Mä oon ehkä vähän puolueellinen kun oon ite ollut kielikurssilla Oxfordissa - ehkä mä oppisin tykkäämään Cambridgesta enemmän jos olis ollut enemmän aikaa hengailla siellä. Mun hostmumi on kuitenkin sun kanssa samaa mieltä :D

      Poista
  3. Mun pitäisi valita viikonloppukohde vaihtoehdoista Oxford, Cambridge, Brighton.. Ei oo helppo tehtävä kun kaikki kiinnostaisi yhtä paljon! Kuukauden kuluttua siis taas brittilään suuntaamassa, vinkkiä/suositusta kokeilun arvoisista jutuista siellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No säästä riippuu tietysti paljon, mutta jos saadaan vähänkään lämmintä ja aurinkoista säätä silloin (en jaksa enää oikein uskoa :D) niin Brightonia suosittelisin, siellä on ihana rantakaupungin lomatunnelma. Mutta jos sää on huono niin merenrannassa on tietysti vähemmän kivaa, silloin kannattaa ehkä mennä Oxfordiin tai Cambridgeen ihailemaan museoita ja collegeja ja muuta. Mielestäni kaikki kolme on tosi monipuolisia ja käymisen arvoisia, löytyy kauppoja ja ravintoloita ja klubeja ja kulttuuria :)

      Poista
  4. Mua naurattaa noi ruokakuvat, oon kaikissa jo hyökkäämässä ruuan kimppuun kun sä vielä kuvailet :D

    t. emsq

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bloggarilla on bloggarin velvollsuudet, innit :D Työ ensin, sitten ruoka. Pitäis kyl muistaa ottaa enemmän ruokakuvia koska niitä on kiva ihailla sit myöhemmin <3

      Poista