maanantai 24. kesäkuuta 2013

Cardiff ja vähän lisää huonoa säätä

Cardiffista tulee nyt kaksi postausta, mikä on ehkä vähän ylimitoitettua kun ottaa huomioon että viihdyttiin Walesissa vajaat 24h, mutta mulla on tuosta reissusta kahdenlaista asiaa. On se asiallinen matkakertomus asiallisilla matkakuvilla varustettuna, ja sitten se fanityttöpostaus epätarkkoine dalekinkuvineen ja ihqihqihq-kommentaareineen. En viitsi sotkea näitä yhteen. Nyt ensin tulee asiallista settiä Cardiffista yleisesti ja Doctor Who -päivitystä joskus myöhemmin, koska yleisiä juttuja kohtaan on ehkä enemmän kiinnostusta - ja koska en edelleenkään pysty tuosta Doctor Who Experiencestä kirjoittamaan ilman, että joudun minuutin välein pitämään fanityttökohtaustauon lattialla kierien ja DW-tunnaria ulisten (not really). Säästetään sitä myöhemmäksi.

Lähdettiin siis H:n kanssa lauantaina matkaan, saatiin onneksi halvahkot bussiliput vaikka varattiinkin vähän viime hetkellä (siis, öh, perjantai-iltana :D). Mulla oli osa kamoista vielä repussa Cambridgen jäljiltä, joten pakkaaminen kävi helposti - musta on muutenkin tullut ihan mestaripakkaaja, viikonlopun tavarat mahtuu ihan hyvin mun Primarkin seikkailureppuun. Hyvä minä!


Vannon että mun viikonloppureissut täällä on jotenkin kirottu, aina kun lähden Lontoon ulkopuolelle seikkailemaan niin sää menee kamalaksi. Kesäkuisessa Cardiffissa oli noin kymmenen astetta lämmintä mutta muuten sää oli vaihteleva - vettä tuli tihkuna, kaatosateena, keskivahvuisena sateena, välillä tuulen takia aivan vaakatasossa ja välillä ihan suorana suihkuna taivaalta...

Tästä huolimatta oli tosi mieltälämmittävä miniminibreikki ja palattiin H:n kanssa Lontooseen sellaiset idioottivirnistykset naamalla ettei mitään. Meidän couchsurfing host oli ihana, vähän ehkä epäilytti mennä 30-something kreikkalaisjäbän luokse yöksi mutta M paljastui tosi mukavaksi tyypiksi ja hyväksi kokiksi, ja sen asunto oli ihan keskustan liepeillä, joten parempaa yöpaikkaa ei olisi voinut toivoa. Meidän bussi oli perillä aika myöhään, joten lauantai-ilta meni kreikkalaisen ruuan, viinin ja suomalaisen ja belgialaisen musiikin parissa rennosti hegaillen. Lisäksi tietysti ulkona satoi, joten senkään puoleen ei viitsitty mennä ulos.

Millennium Centre
Sunnuntai oli sitten reippailupäivä ja juostiin ympäriinsä kuin pienet eläimet. Cardiffilla on kaksi keskustaa, se vanha Cardiff city centre ja Cardiff Bay, jossa on uudempia rakennuksia. Cardiff Bay oli suuntana ensin, koska oltiin bookattu aamuksi Doctor Who Experience, jonka jälkeen pyörittiin ympäriinsä. Olen tuolla Cardiff Bayn alueellakin 12-vuotiaana käynyt, ja hämärästi muistin jotain juttuja, mutta enimmäkseen kyllä kaikki tuntui uudelta ja jännältä.Tähän ehkä paneudun lisää sitten DW-postauksessa, mutta ihan oikeasti. Olivat pistäneet pystyyn muistomerkin Ianto Jonesille, joka kuoli puolustaessaan maapalloa ulkoavaruuden muukalaisilta... Torchwood-telkkarisarjassa (joka on siis Doctor Whon spin-off). Voi Cardiff. :D


Pieni pala Norjaakin löytyi Cardiff Baysta.


Cardiff Baysta palattiin vanhaan keskustaan ja jatkettiin sightseeingiä.

Cardiff CastleHaltiakieltä vai kymriä?


Treffattiin vielä M ennen lähtöä, se vei meidät supersuloiseen kahvilaan/baariin, jossa istuimina toimivat mm. sängyt ja patjoilla täytetyt kylpyammeet. Ihana! Oon varma että tuontapainen jostain päin Lontootakin löytyy, kun vaan tietäisi mistä :/Kansallismuseo juostiin läpi kymmenessä minuutissa, koska se menikin kiinni aikaisemmin kuin luultiin. Vähän loppui ehkä aika kesken... Siellä olisi ollut kaikkea täytetyistä eläimistä impressionismimaalauksiin ja keramiikkaan, harmittaa että missattiin se.

Bussi lähti kuudelta taas takaisin kohti Lontoota, että ehdittiin jotenkin ajoissa kotiin nukkumaan. Kiva reissu, pidempäänkin olisi voinut olla mutta hyvä että päästiin ylipäätään käymään! Cardiff on kiva pikkukaupunki ja walesilainen tunnelma on kyllä jotenkin omanlaisensa (kielestä puhumattakaan). Sohvasurffauksesta sain taas positiivisen kokemuksen, mutta tämä brittisää alkaa oikeasti käydä hermoille pikkuhiljaa. Miten voi kesäkuun loppupuolella edelleen olla niin kylmä, että joutuu villapaidassa ja takissa kulkemaan. (Kun ei olla edes Suomessa!) Epistä, haluan rahat takaisin.

(P.S. Kai kaikki ovat tietoisia, että Googlen Reader -systeemi suljetaan ensi maanantaina, 1.7.? Käytännössä tarkoittaa (käsittääkseni) sitä, että kaikki nuo blogifeedit häviävät, jos ootte Bloggerin/Googlen kautta tilanneet mun tai jonkun muun blogin, joten pitääpi siirtyä Blogilistaan, Bloglovin'iin, Feedlyyn tai johonkin muuhun. Olen ihan hämmennyksissäni tästä enkä ollut itse kuullut juttuakaan ennen kuin tänään, joten ajattelin nyt infota :D)

6 kommenttia:

 1. Upean näköinen tuo vanha keskusta. Vau. Tulipa ikävä omia vaihtariaikoja Belgiassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä walesilaiset osaa :) En ehkä silti asumaan jäisi, sää oli sen verran kurja ja on kuulemma tuommoinen melkein aina :D

   Poista
 2. jos jaksat, tee ihan kunnon doctor who -postaus! täällä ainakin yksi jota kiinnostaa:)

  VastaaPoista
 3. Mikä se kahvila oli nimeltään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bunk House, ja samassa paikassa toimii myös baari ja hostelli, joten jos sattuu sielläpäin reissaamaan niin tuo on ihan täydellinen! :)

   Poista