tiistai 22. tammikuuta 2013

From the rooftops I remember there was snow

Kuvia viime perjantailta, kun Britannia oli kauhun vallassa sohjoisen lumen takia ja mä ryntäsin ulos valokuvaamaan. Tai ryntäsin metroasemalle, jossa kuuluteltiin että suunnilleen kaikilla linjoilla oli jotain häiriötä, enkä siksi päässytkään suoraan Westminsteriin jonne olin matkalla. Jäin Green Parkissa pois metrosta ja liukastelin sieltä eteenpäin.

Buckinghamin palatsi

Kävelin St James Parkin läpi ja tuntui hassulta muistella syyskuuta, jolloin oli niin kuuma teepaita päälläkin meinasin saada lämpöhalvauksen siellä piknikillä istuskellessani. Sai myös tajuamaan, miten kauan olen ollut Lontoossa - ensimmäisinä viikkoinani täällä oli vielä täysi kesä päällä ja nyt sataa lunta. Ohoh.

Horse Guards
Oon huomannut, että mun uusi rakas kamera vääristää kaikista kuvista tällaisia ihmeellisiä. Esimerkiksi tuossa ylemmässä kuvassa kaikkien linjojen pitäisi olla ihan suoria mutta eivät ole. Kenelläkään mitään vinkkejä, miten sen saisi korjattua?
Parlamenttitalolle päästyäni lumi olikin enimmäkseen taas vesittynyt enkä saanut hienoja lumisia turistikuvia tuolta. Mutta kylmä oli, ja viikonloppu viettyikin sitten flunssassa kotona. Lumisuus on nyt jatkunut, vaikka olin ihan varma että se sulaisi heti pois, ja lumisuuden mukana jatkuvat myös liikenneongelmat ja kaikki ärsyttävät. Odotan vain, milloin meiltä hajoaa boileri tai lumet tulee mun säälittävästä yksinkertaisesta ikkunasta läpi. Joten vaikka Suomen talvi on edelleen mun mielestä liian pitkä, kylmä ja pimeä, niin kyllä tämä kahden sentin loskakasoista aiheutunut hysteriakin käy hermoille. Miksen ottanut vastaan sitä Teneriffalta tarjottua au pair -työtä?

8 kommenttia:

 1. Harmaalta näyttää talvinen Lontoo. Kuvissa on tosiaan aika paljon vääristymää. Onko sulla jokin "fish eye" tai muu filtteri jäänyt päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin mietin, mutta ei mulla pitäis olla mitään filtteriä ja siitä fisheyestä tulee sellaset mustat reunukset joten ei se voi se olla, vaikka noi kuvat melkein näyttääkin sillä otetuilta :/ Täytyy googlailla vastauksia.

   Poista
 2. Kameran toiminnoista en osaa sanoa, mut postaus on taas kerran kiva ja sulla on aina todella hyvät otsikot! Ne saa ajatukset liikkeelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, kiitos! Otsikot on enimmäkseen iPodin antia, mutta on niitä kiva aina miettiä :)

   Poista
 3. Hei! Oon seurannu sun matkaa ekoista postauksista asti ja nyt tulevana aupparina kiinnostaisi kovasti, että onko sulla käytössä jonkinlainen matkakortti vai maksatko vaan ihan käteisellä joka esim. metromatkan? Ja jos on käytössä jonkilainen kortti, niin haluisitko kertoa siitä lisää? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiva että olet pysynyt lukijana näin kauan! :) Mulla on Oyster card, joka on Lontoossa käytettävä matkakortti. Käytän sitä tällä hetkellä pay as you go -tyylillä eli lataan kortille rahaa ja leimaan kortin aina bussiin tai metroon mennessä (käteisellä maksaminen olisi tuplasti Oysteria kalliimpaa). Oysteriin voisi ladata myös kausilippuja, mutta niitä en oo kokeillut. Lontoon lippujutuista löytyy lisää tietoa täältä: http://www.tfl.gov.uk/tickets :) Sivuhuomautuksena myös se että Lontoossa on yksi maailman kalleimmista joukkoliikennesysteemeistä, joten hostperheen kanssa kannattaa ehdottomasti neuvotella työsuhde-Oyster jos tänne on suuntaamassa!

   Poista
 4. Ihan tosi ihana blogi sulla varmasti jään seurailemaan! Sillon kun menit sinne niin miten sait vapaa.ajan kulumaa? Oon kanssa miettiny tota au-pairiks lähtöö mutta oon vähän ujo niin mietin että mistä oot löytäny kavereita siellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa! Ujoudesta ei kannata liikaa olla huolissaan, mäkään en ole erityisen sosiaalinen ihminen mutta au pair -kavereita löysin täältä saman tien. Itse pyörin meetaupairs.net -sivustolla, ja Facebook on myös täynnä erilaisia au pair -ryhmiä ja tapahtumia joihin kaikki ovat tervetulleita. Ja muiden au pairien kanssa on yleensä tosi helppo tulla toimeen, kun ollaan samassa elämäntilanteessa ja jos ei muuta juteltavaa keksi niin aina voi juoruilla host-perheistä :P
   Paikallisia kavereita on sitten löytynyt marraskuisen NaNoWriMo-kirjoitustapahtuman myötä, joten jos sulla on joku harrastus jota voi au pair aikana jatkaa niin sekin saattaa tarjota mahdollisuuden tavata ihmisiä. Kyllä siis ujompikin täällä hyvin pärjää :)

   Poista