tiistai 7. elokuuta 2012

Aikaisemmin tapahtunutta...

Tänään mulla ei ole mitään ajankohtaisia au pair -uutisia (paitsi kävin katsomassa matkalaukkuja ja masennuin myyjän bitch please -ilmeen takia kun sanoin aikovani ottaa 9 kuukauden reissulle vain yhden laukun - mitä mun pakkaamisesta oikein tulee!?) mutta ylimääräistä aikaa on, joten ajattelin nyt tehdä tällaisen historiapostauksen mun auppariprojektin alkuvaiheista. En tiedä ketä tämä kiinnostaa, mutta muistanpahan itse myöhemmin, mitä on tullut tehtyä.

Mulla oli siis melkein koko lukion ajan (ja oikeastaan sitä ennenkin) haaveena lähteä opiskelemaan englantilaista filologiaa, mutta mitä lähemmäs lukion loppu tuli, sitä enemmän opiskelu ja Suomi kyllästyttivät, ja abivuoden alussa au pairiksi lähtö alkoi houkutella jo oikeastaan enemmän kuin opintojen jatkaminen suoraan lukiosta. Aupairius siksi, että se tarjosi mahdollisuuden lähteä ulkomaille pidemmäksi aikaa käytännössä melkein ilmaiseksi, ja suhteellisen helposti ja turvallisestikin vielä. Päätin laittaa hakemuksen Aupair World -nettisivustolle, koska olin kuullut siitä paljon hyvää, ja katsoa miten käy.

Lähtöajankohdaksi päätin elo-syyskuun, koska mulla oli kuitenkin jo kesätyö Suomessa ja muutenkin syksy tuntui hyvältä ajalta lähteä. Laitoin profiilin Aupair Worldiin maaliskuun alussa, mikä oli aivan liian aikaisin, koska suurin osa perheistä alkaa aupparia hakea vasta muutamaa kuukautta ennen haluttua aloituspäivää. Huhti-toukokuussa perheitä ja hakemuksia alkoi kuitenkin tulla - Kanariansaarilta, Etelä-Ranskasta, Pariisista, to name a few - ja kolmen perheen kanssa Skypetin ennen kuin sitten löytyi tämä perhe, joka vastasi toiveitani ehkä parhaiten. He ottivat minuun yhteyttä, mikä olikin onni koska luonnollisestikin tosi moni au pair on valmis uhrautumaan ja muuttamaan niinkin kurjaan paikkaan kuin Lontooseen :D Sähköposteilun ja Skype-juttelun jälkeen todettiin sitten puolin ja toisin, että hyvältä vaikuttaa, ja kesäkuun alussa mulla oli virallisesti töitä syksystä eteenpäin. Meilailin myös perheen nykyisen au pairin kanssa, joka vakuutti perheen olevan tosi mukava, ja vaikutti itsekin kivalta ihmiseltä. Ollaan nyt pysytty tiiviisti yhteyksissä ja olenkin häneltä saanut paljon arvokkaita vinkkejä, Lontoon yöelämästä siihen, että tulevassa makuuhuoneessani on välillä aika kylmä.

Nyt, kun lähtöön on laskelmieni mukaan 27 yötä, olen tosi tyytyväinen tekemiini valintoihin - sekä valitsemaani perheeseen, että siihen että ylipäätään päätin au pairiksi lähteä. Välillä pelottaa ja huolestuttaa ja ikävöin kavereita ja perhettä jo valmiiksi, mutta niin kai tällaisessa tilanteessa kuuluukin. Suurimmaksi osaksi fiilikset ovat kuitenkin tosi hyvät, joten iloisesti jatkan kohti uusia seikkailuja :)

4 kommenttia:

 1. Moi! Jään tänne lukijaksi kun aihe kiinnostaa :) Itsekin aupairiudesta haaveileva..
  Innolla jään odottamaan tulevia postauksia :)

  -Marissa

  VastaaPoista
 2. Heei, oikein paljon tervetuloa lukijaksi Marissa, toivottavasti blogista on hyötyä ja viihdykettä :))

  VastaaPoista
 3. Moikka! Itsellänikin on lähtö aupairiksi, itseasiassa neljä päivää ennen sua ja Espanjaan olen menossa. Jään ehdottomasti seurailemaan sun blogia!(-:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkamoi :) kävin seuraamassa myös sun blogia, vaikutti tosi kivalta! Au pair -blogit on jees :)

   Poista