torstai 23. toukokuuta 2013

Finland Finland Finland

Suomi-kuulumisia! Tulin siis eilen takaisin Lontooseen reilun viiden päivän suomeilun jälkeen ja nuo päivät menivät sellaista vauhtia että ei taas mitään järkeä. Tuntuu etten ollut kunnolla ehtinyt edes Lontoosta lähteä, kun istuin taas jo metrossa suuntana Islington. Nyt harmittaa, etten ottanut vastaan hostmumin tarjousta, että olisin voinut olla poissa vaikka pari viikkoakin - miksi mulla oli niin kiire tänne takaisin? Sää on harmaa ja raesateinen (!!!) ja pidemmällekin Suomi-lomalle olisi kyllä ollut käyttöä. Äh.

Eilinen lentomatka oli tuskaa siinä määrin, että harkitsin etten koskaan enää lentäisi vaan kävelisin ja/tai uisin tästä lähtien joka paikkaan. Check-in Helsinki-Vantaalla kesti jonotuksineen melkein tunnin, koska ne itsepalvelukoneet eivät toimi British Airwaysin lennoilla eikä check-in-tiskillä ollut henkilökuntaa; turvatarkastusjono oli noin viiden kilometrin pituinen ja tajusin siinä vielä että olin unohtanut hamstrata ruisleipää mukaan. Ylimääräinen aika menikin sitten ruisleipää etsiessä, ja sain kipittää aamiaiscroissantti suussa Helsinki-Vantaan perimmäisessä nurkassa sijainneelle lähtöportille ja melkein myöhästyin boardingista. Lentokoneessa odotti itkevä vauva. En lennä enää koskaan (paitsi maanantaina sinne Italiaan).

Suomessa oli kuitenkin tosi ihanaa, ja nyt tosiaan ihmettelen että miksen ollut pidempään. Olisi siellä tekemistä riittänyt, varsinkin nyt kun pääsykoe on vihdoin ohitse eikä tarvitse enää viettää laatuaikaa runomittojen ja käännösteorioiden kanssa. (Hain siis opiskelemaan englantilaista filologiaa, katsotaan miten käy.) Tässä muutama kuva sieltä kaukaa pohjoisesta! Jossa siis oli miljoona kertaa lämpimämpää kuin Lontoossa, parina päivänä oli ihan shortsi- ja teepaitakelit.


Pakkaaminen oli taas hilpeä kokemus, vein Suomeen niin paljon tavaraa kuin pystyin helpottaakseni lopullista paluumuuttourakkaa sitten joskus. Tuossa on noin puolet siitä kirja- ja dvd-valikoimasta jonka sain laukkuun tungettua, miten niitä oli taas päässyt kertymään?! (Tiedän kyllä miten - HMV:n loppuunmyyntialet ja Oxfamin käytettyjen kirjojen kauppa Angelilla. Menkää pois o.o) Mutta oon ylpeä itsestäni, tulin Lontooseen takaisin melkein tyhjän laukun kanssa. Hyvä minä.


Perjantaina juhlittiin kaverin synttäreitä, oli ihana laittaa ruokaa pitkästä aikaa ilman, että kolme nillittävää lasta seisoo vieressä ja kommentoi että hyi ei tommosia kasviksia, ei mausteita, ei kastiketta, ei taikinaa, yök saadaanko syödä muroja päivällisen sijaan. (Kaikella rakkaaudella.)

Viikonloppu sujui Euroviisuja ja lätkää itkiessä, ei-hyvä Suomi :( Maanantai ja tiistai kuluivat sitten keskustassa, maanantaina "lukupiirin" ja tiistaina aikuisten oikeasti pääsykokeiden parissa.



Sää oli vaihtelevaa, kuten kuvista näkyy :D


Liian pian saapunut viimeinen Suomi-ilta viettyi Linnanmäellä pyörien. Olin vannonut itselleni, että sinne en ainakaan mene arvokasta Suomi-lomaa tuhlaamaan, mutta once Lintsi, always Lintsi. Makkaraperunoiden kutsuun oli pakko vastata.

Eilinen meni väsyneissä ja vähän suruisissa tunnelmissa, mutta nyt kymmenen tunnin yöunien jälkeen on hyvä istuskella Piccadillyn Starbucksissa ja odottaa, että kello tulee kolme ja puolihintaisten Frappuccinojen happy hour alkaa. Huomenna onkin jo viikonloppu, ja maanantaina on aika pakata taas laukut ja lähteä ~työmatkalle~ Välimeren rannalle :D Elämä on rankkaa.

Mitä teille kuuluu?

6 kommenttia:

  1. Oxfam on niin ihana kauppa! :)
    Hastingsin Oxfamin tuli viimekesänä ostettua Beatrix Potterin satukirja ja Humiseva harju - dvd. :)
    British Heart Foundationia suosittelen kanssa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oxfam on ihan paras! British Heart Foundationissa en ookaan käynyt, mutta pitää mennä joskus (tai sitten vältellä parhaani mukaan, ettei tulisi enää enempää tavaraa ostettua :P)

      Poista
  2. Olipa tylsä lentokenttäkokemus - kannattaa siis tsekata itsensä sisään netisssä.
    Oli kiva kun pyrähdit kotona!
    Kiitos reseptikirjasta - ensimmäiset reseptit on jo laitettu siihen: mm. lämmin linssisalaatti. Oli muuten maukasta.
    - äiti
    PS. Täälläkin on nyt sadellut, eli ei ole pelkkää päivänpaistetta, mutta on kesäisen lämmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, huomiselle lennolle on onneksi jo chekattu sisään :D Linssisalaatti kuulostaa hyvältä, täytyy kokata sitä sit kun tuun taas sinne!
      Toivottavasti saatte auringonpaistetta Suomeen, ja toivotaan että se aurinko löytää tiensä myös Lontooseen ja Sardiniaan :)

      Poista
  3. Hei Aino! Minulla olisi yksi pyyntö koskien blogiasi. Se liittyy Lontoossa syksyllä kuvattavaan tv-ohjelmaan, joka kertoo au paireista. Voisinko saada sinuun jotenkin yhteyden? Voit myös meilata minulle päin sanna.seppanen@aitomedia.fi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Sanna! Oon ollut teihin Facebookissa ja puhelimitse yhteydessä jo joulukuussa ja silloin mulla ei ollut aikaa kuvauksiin. En myöskään ole syksyllä enää Lontoossa, joten musta ei taida olla apua :)

      Poista