torstai 13. joulukuuta 2012

Turisteilua med I

Huh, kiirettä on pitänyt eikä tämä tästä vähemmän kiireiseksi ole muuttumassa. Ensi viikon keskiviikkona lähtee lentsikka Suomeen ja vie mut kahdeksi viikoksi joululomalle sinne lumeen (en tiedä miten selviän o.o). Tuntuu että aika on loppumassa kesken, niin paljon kaikkea mitä pitäisi tehdä!

Suomi-kaveri I oli täällä viikonvaihteessa käymässä ja koska I ei ollut aikaisemmin ollut Lontoossa, turisteiltiin aika intensiivisesti ympäriinsä nuo viisi päivää. Hostmummy oli ihana ja antoi mulle käytännössä vapaata siksi ajaksi kun kamu oli täällä, ja juoksinkin sitten kaupungilla aamusta iltaan.

Ekana päivänä tehtiin turistikävely Buckinghamin palatsilta Tower Bridgelle, eikä todellakaan mitään suorinta reittiä, joten urheiltua ainakin tuli! Sää on täällä ollut tosi tuulinen ja sen takia aika kylmä, vaikkei lämpötila olekaan nollan alapuolella päivisin oikein viihtynyt. (Keskimmäinen hostlapsi kertoi yhtenä päivänä ihan innoissaan, että koulun bussipysäkillä oli ollut vähän loskaa ja kaikki oli sitten leikkineet siinä. Oi nam.)

Pelottava, nälkäinen orava St James Parkissa. Siellä oli myös pelikaaneja! Blogini ainoan laadukkaan kuvan otti I.
Jalkojen väsyessä iloittiin Lontoon julkisesta liikenteestä ja ajeltiin busseilla (numero 19 on hieno) ja DLR-automaattijunalla (Canary Wharf oli nätti iltavalaistuksessa junan etupenkistä katsottuna vaikken muuten siitä tykkääkään). Syötiin fish&chipsejä, pyörittiin China Townissa, ja joulufiilistä nostatettiin, ei kovin onnistuneesti mutta kuitenkin, Winter Wonderlandissa.

Winter Wonderland -teemapuisto Hyde Parkissa. Kuva ei tee oikeutta sille ihmismäärälle mikä siellä oli.


Lauantai-iltana mentiin katsomaan American Idiot -musikaalia Hammersmith Apolloon. Liput ostettiin joskus vuosi sitten joten sitä saatiin odottaa pitkään, mutta oli se odotuksen arvoistakin! Kyseessä on siis Green Dayn American Idiot -levyyn perustuva musikaali, ja koska oon American Idiotia kuunnellut ahkerasti 12-vuotiaasta asti, oli aivan mahtavaa vihdoinkin nähdä sen musikaaliversio. Musikaali suuntaa tämän viikon jälkeen taas pois Lontoosta, mutta jos teillä on mahdollisuus joskus jossain se nähdä niin nähkää ihmeessä!

Pelottava sinivalas.
Myöskin Natural History Museum on nyt tullut tutuksi. Se oli ihan jännä, ja rakennuksena tosi hieno! (Mulla luonnollisesti on vain tärähtäneitä kuvia muovisista sinivalaista ja manaateista eikä siitä talosta itsestään.)

I lähti tiistaina takaisin lumikasaan Suomeen (oli kuitenkin kivaa, kun pystyi sanomaan "nähdään ensi viikolla" eikä "nähdään kolmen kuukauden päästä") ja mä otin pienet talviunet turistielämän uuvutamana. Viime yön vietin sitten H:n kanssa South Bankilla BFI IMAX -leffateatterissa - Britannian isoi valkokangas, vaatimattomasti - Taru Sormusten Herrasta -maratonissa. En tiedä mikä meitä riivasi kun sinne päätettiin lähteä, mutta olipahan kokemus sekin :D Sunnuntaina mennään katsomaan Hobittia, vaikka juuri nyt tuntuu siltä etten kestä enää yhtään sormusjuttuja.

Viisi päivää ja sitten oon taas Suomessa. Kamalaa miten nopeasti aika on mennyt. ( = Kamalaa, en oo ehtinyt ostaa kaikkia joululahjoja vielä.) Mutta kiva nähdä kavereita ja perhettä Suomessa ja viettää suomalainen joulu! :)

2 kommenttia:

  1. Kiva orava. Se selvästi himoitsi sun takin nappeja. Mainio tilannekuva (ei niissä sun ottamissa kuvissakaan mitään vikaa ole).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oravakuva on hieno! :D Pitäisi saada tänne valokuvaajakavereita useamminkin käymään.

      Poista